Sayfalar

3 Mart 2015 Salı

Bebeğiniz nasıl olsun istersiniz?


Araştırmalara göre hamilelik sürecini olumsuz kaygı korku ile geçiren annelerin bebeklerini doğumdan sonra uykusuz, huzursuz ve gergin bebekler olduğunu; hamilelik sürecini olumlu ve huzurlu geçiren annelerin bebekleride doğumdan sonra sakin mizaçlı uyku ve beslenme düzeni olan bebekler oldugu gözlemlenmiş. Hatta anne karnındaki bebeklerin, istenilenbir bebek olup olmadıklarını bile hissettikleri görüşü hakimdir. İstenilmeyen bebeklerin, istenilmedigi dile getirilmese dahi bu çocukların güvensiz içe kapanık ve sessiz çocuklar oldugu uzmanlar tarafından ortaya konulmuş.

1 Mart 2015 Pazar

Kişiliğinizin oluşumu çocukluğunuza dayanıyor


Yetişkin bir insanda gözlemlenen kişilik özelliklerinin temeli 0-6 yaş döneminde başlar. Doğumla birlikte kişiligi kalıtım ve çevre faktörleri oluşturur. Bu kişilik özellikleri olumlu ve olumsuz yönde geliştirilebilir. Bu nedenle kişiligin gelişmesinde ailenin ve çocukla ilgilenen kişilerin tutum ve davranışları çok önemlidir. Farklı aileden ve farklı çevreden büyüyen çocuklarda aynı kişilik özellikleri beklenez. Çocuktaki bu kişilik etkileşimini olumlu yönde geliştirmek için,çocuğa deger verilmeli, onun da bir birey oldugu unutulmamalıdır.

Moralimiz bozuksa ne yapalız?


Mutsuzluk bedene giren virüs gibidir. İçin için yer bitirir insanı. Takat bırakmaz bedende, elinizi kolunuzu kaldıracak hal bırakmaz hatta çok ciddi bir hastalığıkızın olduğunu düşündürebilir bu halsizlik size. Ama bu moralsizlik devam ettiği sürece gerçek bir hastalığa bırakabilir yerini.